Budai Ferenc levele a Szlovákia ringi futamról!

Kedves Rallycross Versenyzők!
 
Ezt a pár sort elsősorban azoknak címezném, akik ott voltak a szezonnyitó szlovákiaringi futamon.
Elnézéseteket kell kérnem azért, amilyen pályán kellett versenyeznetek!
A nyílt szakági értekezletünkön azt ígértem Nektek, hogy kitűnő pálya fogad minket Szlovákiában. Tettem ezt azért, mert amikor az elmúlt év végén egyeztettünk a lehetséges visszatérésünkről a szlovák pálya illetékeseivel, megígérték, hogy stabil, időjárásbiztos pályát építenek, és örülnének annak, ha ismét versenyeznénk nálunk.
Mindezt megerősítették januárban, amikor Budapesten az FIA Off-Road világbajnoki díjkiosztón találkoztunk. Jómagam és Ujházi Béla az elmúlt hetekben folyamatosan kérdeztük, hogy mi a helyzet a pályával. Még az elmúlt héten is azt a választ kaptuk, hogy ne aggódjunk, rendben lesz.
Láttátok, mennyire volt rendben. Annyiban nem tudom a szlovákiaringeseket hibáztatni, hogy az utolsó pillanatban a Strabagtól kaptak egy 270 ezer euros ajánlatot, amit enyhén szólva is túlzónak tartottak a földes szakaszok stabillá tétélével kapcsolatosan. Majd kerestek volna helyi cégeket, akik mind átverték őket, nem jelenve meg a megbeszélt időpontban.
Nem tisztem és nem s akarom védeni a Szlovákiaringet. A hétvégén a lehetőségekhez képest igyekeztek mindent megtenni annak érdekében, hogy a verseny lebonyolódhasson.
Mi most nem akarunk azonnal dönteni arról, hogy mi legyen a jövőben, hisz ők sem döntötték még el, hogy mi lesz náluk a rallycross sorsa.
Annyit tudunk, hogy ilyen körülmények közepette ők sem akarják folytatni. Vagy megcsinálják a pályát és legyen rallycross, vagy – amit azért látva az ottani infrastruktúrát, kiszolgálást én a magam részéről sajnálnék – befejezik a rallycrosst.
Remélem az ideálisnak nem nevezhető pálya miatt azért a legtöbben jól éreztétek magatokat!
Egy jobb máriapócsi és kakucsi folytatásban bízva üdvözlettel:
 
Budai Ferenc
szakágvezető
Print Friendly, PDF & Email