2023. december 20.án került megrendezésre az „ I. Heim Pál Grand Prix ”

Egy kivételesen különleges verseny, egy különleges helyszínen, különleges versenyzőkkel. A rendezvény két kiemelten fontos célt is szolgált az ORFK, az OBB és az MNASZ szervezésében. Az egyik, hogy az OBB felhívja a figyelmet a biztonsági öv használatának fontosságára, valamint, hogy így közvetlenül karácsony előtt mosolyt varázsoljon a Heim Pál Gyermek Kórház kis betegeinek az arcára!

Az MNASZ és az ORFK közelmúltban megújult együttműködésének keretében érkezett a felkérés az OBB állandóan aktuális üzenetére hogy, a biztonsági öv használat fontosságára való figyelemfelhívásra, már gyermekkorban kerüljön sor és ezúttal egy különleges kis verseny keretében a Heim Pál Gyermek Kórház folyosóján.

A kis betegek két hagyományos lábbal hajtós gokarttal kóstolhattak bele picit az autósport különleges hangulatába és izgalmaiba.kórház folyosóján kialakított kis körpályán mérhették össze a gyorsaságukat alkalmi versenyzőink. Szép számmal érkeztek a nevezések, melyeket a kórház doktornői és az OBB hölgykollégája koordináltak. A futamok lebonyolításában az MNASZ elnöke vállalta a starter, a futamokat leintő sportbíró, néha a rescue, na és természetesen a kommentátori feladatkörök lebonyolítását. A futamok nagyon izgalmasan alakultak, látványos rajtokkal, előzésekkel és sokszor szoros befutókkal.

A versenyek értékelése azért eltért a szokásostól, hiszen minden kis versenyző részesült érem és serlegdíjazásban. Valamint természetesen rengeteg különböző játékban, ajándékban melyekből azok a kis betegek is részesülhettek, akik sajnos nem mozdulhatnak ki egy-egy osztályról vagy a kórtermekből. Nekik az ORFK az OBB a kórház munkatársai és az MNASZ elnöke szintén együtt adták át az ajándékokat.

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség részéről nagy öröm volt részt venni ennek a különlegesen nemes célú rendezvénynek a létrehozásában. Reményeink szerint akár hagyományt is teremthetünk majd ebből a kis versenyből, melynek az igazi legértékesebb győzelmi trófeája, a boldog mosoly a kis betegek arcán!

Print Friendly, PDF & Email