Szakági információ a 2019.-évre

Tisztelt Versenyzők, Csapatvezetők, Rendezők!
 
Elszaladt ez az év is, és ilyenkor, amikor zárjuk a bajnoki szezont, rendszerint már körvonalazódik a következő év bajnoksága. Az elmúlt hetekben több egyeztetés volt a hazai és külföldi rendezőkkel, volt, hogy személyesen látogattunk el külföldi pályára, hogy meggyőződjünk, milyen lehetőséget kínál a versenyzőinknek.
Mivel a végleges bajnoki naptár összeállításával meg kell várnunk az EB-naptár és a CEZ-naptár bejelentését, így egyelőre az általunk megtervezett versenynaptárról tudunk Benneteket előzetesen tájékoztatni.
 
Rallycross:
2019-ben szeretnénk 8 futamos bajnokságot rendezni. A szezont március legvégén a Slovákiaringen kezdenénk, ahol az ígéretek szerint FIA liszensszel rendelkező pályát építenek, vagyis abszolút időjárás biztossá teszik. A Rabócsiringen a szokásos Húsvéti és Pünkösdi futamra kerül sor, ebből az első lesz a CEZ-futam. Közbeékelődik az első Kakucsring, majd két osztrák verseny következik. A tervek szerint a felújított fuglaui pályán június végén, Greinbachban augusztus közepén versenyeznénk. Ősszel lesz még egy Kakucs, a bajnokságot pedig Máriapócson zárjuk, mint az idén.
 
Autocross:
Itt megtartjuk a 7 futamos bajnokságot. Május közepén Szeghalmon kezdünk, majd Molca következik egy hónappal később. Ezután látogatnánk el Dömsödre, de de ez csak magyar bajnoki lesz. A hazai Forma1-es Nagydíj miatt a megszokotthoz képes egy héttel később, augusztus második hétvégéjén lesz Túrkeve ismét CEZ-futammal. Egyeztetés alatt áll a hollabruni verseny, a fogadókészség megvan és azok a magyar versenyzők, akik az idén ellátogattak ide, csupa jót mondtak a szervezésről.
Szeptember elején lenne Dargov és a szezont szintén CEZ futammal zárnánk szeptember végén vagy október elején Dömsödön.
 
Ahogy látjátok, Nyirád nem szerepel a programban. A rendező írásban jelezte, hogy 2019-ben nem kíván OB futamokat rendezni és az előzetesen már az FIA-hoz bejelentett AX EB rendezési szándékát is visszavonja.
Természetesen a szakág és az MNASZ vezetése sem mondana le szívesen az autocross EB-futamról, amit 13 éven át folyamatosan megrendeztek Nyirádon, függetlenül attól, ki volt a pálya tulajdonosa, ki rendezte a versenyt. Az MNASZ elnöke és az Offroad szakág vezetése is azon dolgozik, hogy megtalálja a módját annak, hogy ne kelljen visszalépni az EB-futam megrendezésétől. Ennek érdekében, mivel az FIA felé szorít a határidő, rövidesen megbeszélést kezdeményezünk a Nyirád Motorsport érintett vezetőivel.
 
És egy utolsó információ: a díjkiosztó gálánkat 2019. január 12-én tartjuk ugyanott, Zalakaroson, ahol tavaly is voltunk.
 
Offroad Bizottság
Print Friendly, PDF & Email