Solberg nyerte a WRX kvalifikációját. Három magyar az elődöntőkben!

 

A kétszeres rallycross világbajnok Petter Solberg szerepelt a legeredményesebben a rallycross világbajnokság barcelonai nyitó futamának négy kvalifikációját követően. Mr. Hollywood kettőt nyert, míg kétszer második volt a négy fordulós kvalifikáció során, ami 190 pont helyezési pontot jelentett a norvég világbajnok számára. Mögötte Timmy Hansen (166 p) és a csapattárs és a regnáló világbajnok Johan Kristoffersson (163 p) zártak az első három pozícióban.

Az elődöntőket 14:00 órától rendezik.

Eredmények

FIA ERX Supercar

Kárai Tominak jól indult a napja, miután megnyerte a reggeli bemelegítő edzést! Kárai végül a 12. helyen, a második elődöntő hatodik rajt kockájából indulhat a második elődöntőben a döntőbe jutásért. Tomi a kvalifikációt követően 5 EB pontot szerzett.

Csucsu (101 p) a 26 fős mezőnyben a 22., míg Mózer Attila (94 p) a 23. helyen végzett.

Eredmények

FIA ERX S1600

Remek eredményt hozott Marton Gergő számára a mai nap, az összetett második helyén végzett 158 helyezési ponttal és a második elődöntő #1 rajtkockájából vághat neki a döntőnek.
Szijj Zsolti idő büntetést kapott és végezetül a tizedik helyen végzett 131 helyezési ponttal. Marton Gergővel azonos elődöntőben rajtolnal majd el a döntőért amely már hatkörös. Zsolti az ötödik pozícióból rajtol majd!

Gergő 15, míg Zsolti 7 EB ponttal lett gazdagabb eddig.

Eredmények

A pálya hossza: 1.133 kilométer
A pálya 60.4 % szilárd burkolatú (aszfalt), 39.6 % murva

Fotók:FIAWorldRallycross.com

Print Friendly, PDF & Email