Pünkösdi Rallycross Parádé beharangozó

Pünkösdi  Rallycross Parádé

MNASZ Nyílt Rallycross Bajnokság 3. futama

RabócsiRing, Máriapócs – 2016.05. 15-16.

 

Az idén húszéves RabócsiRingen folytatódik a rallycross bajnoki pontvadászat. A slovakiaringi szezonnyitót követően másodszor csap össze a hazai mezőny Máriapócson. Látványos, izgalmas csaták várhatóak a pünkösdi folytatáskor is  a nevezési lista közel 130 nevezőjének köszönhetően. A kilátogató vélhetőleg szépszámú publikum az OAB – Amatőr Bajnokság és az RNOB – Rallycross Nyílt Országos Bajnokság mezőnyének a küzdelmeit tekintheti meg a futam két napja alatt.

Junior Kupa

A rabócsiringi futam minden bizonnyal a Hangodi Bendegúz és Harkányi Máté küzdelméről fog szólni, de Takács Bene és Panyik Dániel is ugrásra készen állnak, hogy megnehezítsék a pontverseny éllovasainak életét.

Magyar Kupa

Az Suzuki divízióban a Kailbach Gergely, Majerszky Gábor, Borbás Bálint jelenleg a sorrend két futamot követően. Annyi bizonyos, hogy mindhárman azzal a céllal érkeznek a RabócsiRingre, hogy folytassák a pontszerzést és megerősítsék, vagy javítsák pozícióikat.  Ebben a pillanatban szinte megjósolhatatlan a kategória végeredménye, hiszen Lakatos Dominika, Sárközi Róbert György és Madari Tamás is ugrásra készen állnak a küzdelemre és nem fognak kérdezni, amennyiben lehetőségük adódik.

Az Astra divízió éllovasa Szabó Szilárd és a második Szabolcs Róbert párharcára lehet számítani újfent a végső győzelemért, miközben ne feledkezzünk meg a Laczkó Lehel, Vígh Levente kettős felzárkózási kísérletéről sem.

A Magyar Kupa éllovasa Pleiveisz Tamás (-1400) ismét össze fog csapni Perendy Péterrel (-1600) a Magyar Kupa abszolútjáért, miközben csatlakozik hozzájuk a hazai pályán legutóbb győztes Vaskó Dominik is. Abban biztosak lehetünk, hogy tehetséges fiatalok küzdelmét láthatja majd a vélhetően szép számú közönség a kategóriagyőzelemért folytatott csatában.

SupertouringCar -2000

A kategóriában nagy csatára számíthatunk Roman Castoral és Csirmaz Brúnó között. A maggiorei challenge és zóna futamon Brúnónak sikerült megelőznie a többszörös Európa-bajnok cseh pilótát, akit minden bizonnyal fűt a visszavágás reménye, miközben a fiatal magyar pilóta előtt ott lebeg az újabb győzelem  lehetősége.  A kategóriában Góth Viktor, Varga Mátyás és Kádár Patrik is mindent el fog követni, hogy ne epizódszerep jusson a számára.

SupertouringCar +2000

Két futamot követően Tajmel Tibor áll az élen, Csendes Zsolt, Tóth Attila előtt. A máriapócsi futamon nagyvalószínűséggel a három jó barát (!) komoly csatában igyekszik majd legyőzni egymást, minél több bajnoki pontot  szerezve. A kategóriában még Papp Gábor, Nagy Róbert és Vörös Attila sikeres szerepléséért szurkolhatnak a rajongók!

S1600

A nevezési lista alapján mindössze négyen vágnak neki  a kategóriagyőzelemért folytatott csatának. Az eddigi eredmények alapján a Marton Gergely, Kovács Marcell  páros küzdelme fogja eldönteni a kategória győztes személyét. Ne feledkezzünk el  Gerencsér Dávidról sem, aki egy remek rajtot követően bármikor képes megszorítani, megelőzni  a pontverseny éllovasait  Ne írjuk le Révész Bálintot sem a  dobogóért folytatott küzdelem szereplői közül.

Supercar

Húsvéti futam után újra dörzsölhetik a markunkat, ugyanis újra összecsapnak a “csúcsvasak”. Komoly kihívást jelent majd a máriapócsi erőpróba Kiss Pál Tamás és Kárai Tamás számára ugyanis a hétvégét Belgiumban töltik a FIA ERX nyitófutamán Metettben. A vasárnap délutáni programot követően azonnal indulnak haza a RabócsiRingre és hétfőn reggel már a rajtrácson van jelenésük, reményeik szerint versenyképes autóikkal. A nevezési listán szereplő további  tíz autó, azonban vasárnap egy előfutamot teljesíteni fog, amelynek nagy esélyesévé nőheti magát Wieszt Jankó, Vass Zoli vagy Mózer Attila. Ha hinni lehet a zuhanyhíradónak nem kizárt, hogy Harsányi Zoltán régen várt Mitsubishi EVO X-se is bemutatkozhat. Simon Zoli visszatér a nyitófutam “lánglovaglását”  követően. Újra láthatjuk Kotán Pétert is a máriapócsi pályán.  Hétfőn pedig a megérkező Kiss Pál Tamás – Peugeot 208 Supercar – és Kárai Tamás – Audi A1 – is felsorakozik majd a rajtrácson. Borítékolhatóan nagy csatákra lehet majd számítani, minden előfutamban.

Minden RabócsiRingre kilátogató nézőnek, remek időtöltést kívánunk a futam teljes ideje alatt. Egy biztos! Megéri kilátogatni és élvezni a rallycross savát, borsát Pünkösdi Rallycross Parádé két napja alatt.

-matezsoltee-

A futam időterve:

Programterv (OAB – Amatőr Bajnokság, RNOB – Rallycross Nyílt Országos Bajnokság)

  1. május 15. vasárnap

10: 00 – 10: 40           I. Edzés                                                         OAB

10: 40 – 11: 40           I. Edzés                                                         RNOB

11: 50 – 12: 30           II. Edzés                                                        OAB

12: 30 – 13: 30           II. Edzés                                                        RNOB

13: 45 – 15: 30           I. Előfutam                                                    RNOB

15: 30 – 16: 30           I. Előfutam                                                    OAB

16: 45 – 17: 45           II. Előfutam                                       RNOB csak JK, AD, SD, MK

17: 45 – 18: 45           II. Előfutam                                                   OAB

 

  1. május 16. hétfő

08: 00 – 09: 00           Melegítő edzés                                              RNOB

09: 00 – 09: 30           Melegítő edzés                                              OAB

09: 30 – 10: 30           II. Előfutam                                       RNOB csak STC, S1600, SC

10: 40 – 12: 40           III. Előfutam                                                 RNOB

12: 40 – 13: 30           III. Előfutam                                                 OAB

14: 00 – 15: 15           Elődöntő futam                                             RNOB

15: 15 – 15: 45           Elődöntő futam                                             OAB

16: 00 – 17: 00           Döntő futam                                                  RNOB

17: 00 – 17: 30           Döntő futam                                                  OAB

 

Utolsó döntő futam leintése után 10 perccel díjátadó ünnepség a rajthelynél.

Print Friendly, PDF & Email