Oláh-Gumi Nemetközi Rallycross Parádé – Máriapócs, RabócsiRing – A futam beharangozója

Az Oláh-Gumi Nemzetközi Rallycross Parádéval folytatódik az MNASZ Nyílt Rallycross Bajnoksága  a 20 éves RabócsiRingen. A magyar pontvadászat, mellett a FIA CEZ pontokért is küzdenek majd a mezőny pilótái. A szezonnyitó slovakiaringi futam után, nézzük mi várható Máriapócson!

Junior Kupa (10 nevező) :

A SlovakiaRingen Hangodi Bendegúz nyerte a futamot a kategóriában. Meglepetésre Takács Bene  lett a második, míg a bajnoki címvédő Harkányi Máté a harmadik helyen zárt. A máriapócsi futamon nagy valószínűséggel folytatódik a Hangodi vs. Harkányi párharc. Ne feledjük, hogy a szezonnyitón Harkányi Máté ínhüvelygyulladással versenyzett és tavaly mindhárom futamon remekelt. A futamgyőztes személye jelenleg két esélyes, de a technika ördöge és a versenyzői kvalitások kiszámíthatatlanok.

Magyar Kupa (41 nevező):

A bajnoki mezőny legnagyobb létszámmal rajthoz álló kategóriája ismét a Magyar Kupa lesz. A slovakiaringi győztesek Máriapócson is esélyesként állnak majd a rajtrácsra. Meglepetésre a szezonnyitón a kategória abszolútjának dobogós pozícióit is kisebb, 1400 köbcentis autóval nyerték.

Az 1600 köbcentis mezőnybe visszatér Vaskó Dominik, aki családi okok miatt hagyta ki a szezonnyitót. A SlovakiaRingen dobogós pozícióban zárók Perendy Péter, Albert Patrik, Hogyor József és Stréhli Dominik mellett bárki odaérhet a kategória dobogós pozícióiba.

Az 1400 köbcentis 5 fős mezőny minden bizonnyal szikrázó küzdelem színtere lesz Pleiveisz Tamás és Lakatos Lénárd között, akik a bajnoki rajton az abszolút első és második helyén zártak.

Az Astra Divízió 15 fős mezőnyében Szabolcs Róbert látszik a legesélyesebbnek, miután a SlovakiaRingen és a tavalyi mindhárom máriapócsi futam győzedelmeskedett. Vígh Levente és Pallag-Bozsák Csaba megismételhetik szlovákiai teljesítményüket.

A Suzuki Divízióban meglepetés győzelem született két héttel ezelőtt. Lakatos Dominika utasította maga mögé a mezőnyt. Mögötte Kailbach Gergely és a tavalyi bajnok Majerszky Gábor végeztek. Majerszky Gabi nyilatkozta a futamot követően “…minden bajnoki pontért komolyan meg kell majd dolgozni. Izgatottan várom a máriapócsi húsvéti futamot, ebben a  nívós ellenfelekből álló mezőnyben”.  Egy biztos, nem fognak unatkozni a mezőny pilótái.

SuperTouringCar – 2000 (14 nevező )

Luigi Ford Pumájának kitörött kerekei a helyükre kerültek és a SlovakiaRingen elmaradt Roman Castoral elleni összecsapást a RabócsiRingen pótolhatja a magyar pilóta. A dobogós pozíciókért küzdő pilóták között meg kell említenünk Góth Viktor és Karol Sedivy neveit is, akik ugrásra készen várják a kategória küzdelmeit. Csirmaz Brúnó visszatér a slovakiairingi motorhibáját követően. A fiatal pilóta mindent meg fog tenni a kategeória ellenfelek ellenében, a döntőt megcélozva.

SuperTouringCar +2000 ( 11 nevező )

A SlovakiaRingen ebben a kategóriában nem termett babér a magyar pilóták számára. Tajmel Tibor és Csendes Zsolt a kategória negyedik és ötödik pozícióját tudták megszerezni. Máriapócson a kategória tavalyi bajnoki Tóth Attila visszatér, miután egészségügyi problémája miatt kihagyta a bajnokság első futamát. A slovakiaringi dobogósok közül csak a szlovák Miroslav Pospichal érkezik Magyarországra. Nehéz megjósolni, hogy kilehet a Tajmel, Csendes, Pospichal és az osztrák Schadenhöfer kvartettjének ellenfele.

S1600 ( 8 nevező )

Mindössze hárman tudtak odaállni a kategória döntőjének rajtrácsához – Kovács Marcell, Marton Gergely és Gerencsér Dávid személyében. Szijj Zsolt az előfutamok során fölforgatta  a kategória erőviszonyait, miután fölborult az autójával. A nevezési lista alapján a FIA ERX S1600-as kategória tavalyi harmadik helyezettje Szabó Krisztán és a bajnoki címvédő Szijj Zsolt is indul a kategóriában. Kovács Marcell és Marton Gergely is odaérhet a dobogós pozíciókba, de ezt csak hétfőn délután fogjuk majd megtudni! Az biztos, hogy remek rajtokat és sportszerű küzdelmet láthatunk majd a RabócsiRingen.

Supercar ( 15 nevező )

A királykategória slovakiaringi küzdelmeit Kiss Pál Tamás hibátlan teljesítménnyel zárta. Technikai problémái miatt, valamint egy vitatott manővert követő kizárás után a bajnoki címvédő Kárai Tamás nem került döntőbe a szezonnyitón. Az Audi A1-sel versenyző magyar pilóta Máriapócson szeretne visszavágni ellenfeleinek.  Remekül versenyzett az osztrák Max Pucher, valamint a szombatot kihagyó főnix madárként feltámadó Wieszt Jankó, akik a kategória döntőjében a második és a harmadik helyet szerezték meg.  Csucsu váltója sajnos rakoncátlankodott a hétvége során, míg Alois Höller jól ismert Fordja is döcögött technikai problémái miatt. Szinte megjósolhatatlan a kategória végeredménye. Az biztos, hogy a nagy érdeklődésre számot tartó királykategória mezőnyéből fél tucat pilóta is esélyes lehet a végső győzelemre.

Az időjárás az előrejelzések alapján kora nyári értékeket is mutathat a húsvéti hétvégén, így nem kizárt a több ezer szakértő szurkoló összejövetele a 20 éves Máriapócson. A futam szervezői örömmel várják az érdeklődő szurkolóit.

 

matezsoltee

Print Friendly, PDF & Email