Megválasztották Oláh Gyárfást a FIA OffRoad Bizottságának elnökévé

2017.12.08
MEGVÁLASZTOTTÁK OLÁH GYÁRFÁST AZ FIA OFFROAD BIZOTTSÁGÁNAK ELNÖKÉVÉ
 

A Nemzetközi Autósport Szövetség, azaz a FIA legmagasabb döntéshozó szervezete, a Közgyűlés, a mai napon jóváhagyta Jean Todt és a Világtanács előterjesztését, mely alapján Oláh Gyárfást, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnökét az FIA OffRoad Bizottság elnökének választotta.

Mint bizottság elnök állandó résztvevője lesz a Nemzetközi Autósport Szövetség legmagasabb sportszakmai döntéshozó szervezetének, azaz a Világtanácsnak.

Elnök úr az alábbiakat mondta a kinevezését követően:

“Köszönöm Jean Todt elnök úrnak, a Világtanácsnak és a tagországok képviselőinek bizalmát. Ígérem, hogy a tudásom és tapasztalataim legjavával fogom a munkámat végezni.

Nemzetközi szinten a Rallycross versenyek nézettsége a gyári csapatok részvételével szervezett világbajnokság az utóbbi évek legdinamikusabban fejlődő autósport szakága, hatalmas kihívás ebbe a munkába elnökként becsatlakozni.“

Jövő évben 5 világbajnoki sorozatot rendeznek az autósportban, melyből az egyik a Rallycross világbajnokság (FIA WRX) melyet Oláh Gyárfás bizottsága felügyel.

A Bizottság határozza meg az Rallycross és Autocross jövőjére vonatkozó sportszakmai irányait, valamint feladata továbbá az FIA Autocross Európa bajnokság sportszakmai irányítása is, melynek Magyarországi futamát a jövő évben 13. alkalommal rendezünk meg Nyirádon.

A Nemzetközi Autósport Szövetségtől ilyen meghatározó feladatra magyar szakember még nem kapott megbízást.

Bízunk abban, hogy a megtisztelő kinevezéssel a Magyarországon már jelenleg is népszerű Rallycross, további, a szakág népszerűségét növelő világbajnoki futam rendezéséhez is közelebb kerül.

Gratulálunk Oláh Gyárfásnak és a Magyar Autósport nemzetközi szintű elismerésének!

Forrás: mnasz.hu

Print Friendly, PDF & Email