FIA WRX Barcelona – Ekström kizárása után, így látták ők – Kristoffersson, Loeb, Bakkerud

A WRX Supercar döntőjének első kanyarjában “meleg volt a pite”. Mattias Ekström leszorította Petter Solberget, aki a gumifalban végezte, így az addig tökéletes hétvégéjének vége szakadt. A futam döntőjét és eredményhirdetését követően az összeülő bírói testület kizárta Mattias Ekströmöt. Így változott a dobogó… nézzük a helyezettek véleményét.

FIA World Rallycross Championship 2018 / Round 01, Barcelona / 13-15 April 2018 // Worldwide Copyright:Tony Welam/McKlein

Johan Kristoffersson – PSRX Volkswagen Sweden

Elég nehezen indult a szezon, ennek tükrében nagyon elégedett vagyok az elért győzellem. Kemény és harcos hétvégénk volt, sok megszerzett ponttal. A nagyon trükkös szombati feltételek között az új autó remekül működött, miközben minden kvalifikációs körben a tapadás minimális volt. Ahogy Petter mondta ez a túlélés napja volt. Mindkét PSRX Volkswagen Polo a legjobb háromban végzett szombaton, köszönhetően a csapat által elvégzett remek téli fejlesztéseknek és teszteknek köszönhetően.
Jól sikerült az elődöntő, újabb értékes pontokat szereztünk, így jó pozícióból tudtam rajtolni a döntőben. Sajnálom azt ami Petterrel történt az első kanyarban. Kemény hétvégénk volt, de megszereztük azokat a pontokat, amelyek sokat számíthatnak a szezon végén.

 

 

Sebastien Loeb – Team Peugeot Total
Mindent amit a rallycrossban meg lehet élni érzelmi síkon azt mi megéltük a versenyhétvége során. A kvalifikációs futamok elején lassú voltam, ráadásul kétszer is megtört a felfüggesztésem, így nem számoltam azzal, hogy az elődöntőbe juthatok. Aztán a csapat meghozta a döntést az elődöntővel kapcsolatban, onnantól kezdve minden jól ment. Volt ebben a dologban némi szerencse is, de ezt a fajta érzelmi hullámvasutat nehéz volt megélni. Az autó sebessége Timmy-vel [Hansen] egyetemben nagyon biztató, mivel látjuk a téli fejlesztések, tesztek eredményeként a versenyképességünket. Küzdünk tovább és nagyon bízunk a sikeres folytatásban.

 

Andreas Bakkerud – EKS Audi Sport

Ez egy nagyon izgalmas hétvége volt, amely kihívásokkal és változó körülményekkel volt telve. Nagyon örülök annak, hogy az első futamon, az új csapatommal és autóval sikerült döntőbe jutnom. Óriási potenciált látok az EKS Audi Sport csapatban, amely számomra is egy óriási lehetőség lehet. Igyekszem majd még jobb teljesítményt nyújtani, mert Montalegre-ben szeretnék egészen a csúcsig eljutni. Fotó: FIAWorldRallycross.com

A FIA WRX Barcelona Supercar döntőjének az eredményei:

 1. Johan Kristoffersson 4:36.568 p
  2. Sébastien Loeb 4:37.783 p
  3.Andreas Bakkerud 4:38.957 p
  4.Niclas Grönholm 4:43.667 p
  5.Petter Solberg 4:47.832 p
  6.Mattias Ekström 4:36.039 p

A FIA WRX pilótai bajnokságának állása:

1. Johan Kristoffersson 27 p
2. Petter Solberg 24 p
3. Andreas Bakkerud 20 p
4. Mattias Ekström 19 p
5. Niclas Grönholm 18 p
6. Timmy Hansen 16 p

A FIA WRX csapat bajnokságának állása:

1 PSRX Volkswagen Sweden 51 p
2 EKS Audi Sport 39 p
2 Team Peugeot Total 30 p

Fotók: FIAWorldRallycross.com, PSRX Volkswagen Sweden, Team Peugeot Total

Print Friendly, PDF & Email