2023. november 23. Szakági közlemény 2/2!

Kedves Versenyzők, Csapatok!

Az alábbi témákban folyó munkálatokról szeretnénk tájékoztatni titeket:
 
Díjkiosztó:
 
Örömmel értesítünk titeket, hogy lezárultak a tárgyalások a 2023-as Off-road díjkiosztójának otthont adó szállodával. A díjkiosztó rendezvény idén is családi hétvége keretében kerül megrendezésre.

A díjkiosztó időpontja: 2024.01.20. szombat 16.00 

Helyszíne: Hotel Kapitány Wellness, Sümeg

A rendezvény részletes leírásáról és a jelentkezés módjáról egy következő levélben értesítünk benneteket.

Alapkiírás / Szabályalkotás:

Régóta dolgozunk, hogy olyan szabályozást alkossunk ami sportszakmai szempontok szerint is kifogástalan és mindenki megtalálja a technikájának legjobban megfelelő versenyzői közeget. Számunkra fontos, hogy egy hosszú távon fenntartható, könnyen ellenőrizhető és érthető rendszert hozzunk létre közösen.

A 2024-es Rallycross és Autocross alapkiírások elkészülése már célegyenesbe ért. Végleges verzióinak függvénye a December 4.-én esedékes CEZ konferencia. Az ott megszülető szabályozásokkal szükséges összefésülnünk a nemzeti szabályozást.

Fontos leszögezni, hogy a keringő dezinformációkkal ellentétben, NEM szűnnek meg kategóriák. Minden, a 2023-as szezonban a technikai előírásoknak megfelelt versenyautó tud indulni a 2024-es szezonban is.

Versenynaptár:

2024-ben 6 db versenyt tervezünk a Rallycross Országos Bajnokság versenynaptárába.

Ebből két versenyt a Nyirád Racing Centerben, kettőt a Rabócsiringen és két versenyt külföldön. A külföldi versenyek Ausztriában és/vagy Szlovákiban lennének megrendezve.

Amint kialakul a versenynaptár végleges formája, küldjük a részetekre.

Kategória Referens:

Tervezünk egy ún. Kategória Referens bevezetését minden kategóriában, amely személyek szerepe az adott kategória ügyeinek (mind technikai, mind sportszakmai szempontból) összefogása/ képviselete. Ezen személyek fontos szerepet töltenek majd be a gyors és hatékony kommunikáció lefolytatásában, így biztosítani tudjuk a szakág folyamatos fejlődését.

A Kategória Referns pontos funkciójáról, szabályozásáról és megválasztásának módjáról hamarosan értesítünk benneteket.

Versenyirányítás:

Szeretnénk a versenyirányítás rendszerét olyan mód megreformálni, hogy még inkább lehetővé tegye a gyors és pontos döntéseket a pályán történt eseményekről. Ez alapvetően a versenyirányításon belüli szerep- és feltelőségi körök hatékonyabbá tételét jelenti. Ez ügyben egyeztetés folyik az MNASZ sporttanácsával, hogy sportszakmai szempontból a legjobb rendszer álljon fel.

Média:
 
Fontos számunkra az off-road sorozatok megfelelő média megjelenése, melyben fokozott figyelmet szeretnénk fordítani a közösségi média szerepére, valamint egy jövőbeni közvetítési rendszer kialakítására. Egy átfogó média stratégia lehetővé kell tegye a Versenyzők és Csapatok számára a sport és a sportolók megfelelő előmenetelét. Ezen dolgozunk.
 
Üdvözlettel,

Off-road Szakágvezetés
Print Friendly, PDF & Email